top of page

Carine de Vries

Coach en Trainer Werk - Gezondheid

Vanuit mijn achtergrond als bedrijfsarts heb ik vaak gezien hoe mensen hun vroege signalen van disbalans negeerden en vervolgens de controle verloren en ziek werden. In de loop der jaren leerde ik - met behulp van de Transactionele Analyse (TA) - mensen mogelijkheden aan te reiken om te kiezen voor andere, gezondere, reacties. Ik zag daarbij hoe mensen beter in hun vel kwamen te zitten, hun balans wisten te hervinden met handvatten om in balans te blijven.

 

Transactionele Analyse

Mijn ontdekkingsreis binnen de TA heeft mij veel gebracht, zowel voor mijn persoonlijke – als mijn professionele ontwikkeling. De modellen van de TA zijn eenvoudig en geven concrete handvatten om uitdagingen of problemen te hanteren. Vaak zijn de modellen met tekeningen in beeld te brengen en dat spreekt veel mensen aan. Een van de uitgangspunten van de TA is: “veranderen is mogelijk”. Deze optimistische stelling geeft energie en zie ik telkens weer bevestigd als ik de TA-concepten toepas op vraagstukken van mijzelf of van cliënten.

Over Mij

Duurzame balans

Door deze ervaringen is mijn focus voor een groot deel komen te liggen bij preventie en het bereiken van een duurzame balans. Als coach doe ik dat in sessies met individuele medewerkers. Daarnaast geef ik workshops aan groepen over het onderwerp. Ook als bedrijfsarts houd ik dit thema voor ogen in mijn consulten en advisering aan organisaties. 

Ontwikkeling

Ontwikkeling is een belangrijke leidraad; telkens ben ik op zoek naar mogelijkheden voor groei. Ontwikkeling betekent om zoveel mogelijk te leren denken, voelen en handelen naar ons authentieke zelf, niet gehinderd door oude – niet meer effectieve – patronen. Door deze verandering verbetert je gezondheid en balans duurzaam.

Plezier

Terwijl er serieus en hard gewerkt wordt tijdens de sessies of workshops, is er ook ruimte om plezier te hebben om de menselijke reacties en het leven. Van samen even lachen krijgen we energie. 

Professionele informatie

  • 2022: Gecertificeerd in de Transactionele Analyse – Counseling (www.nvta.nl)

  • 2006: Zelfstandig werkzaam in een maatschap met man en partner Harry Pasveer (www.pasveerendevries.nl)

  • 1996: Specialist in de Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde

  • Sinds 1998 ervaring als coach en trainer van medewerkers, leidinggevenden en interne adviseurs uit diverse bedrijfstakken en organisaties. Ook was ik opleider en coach van bedrijfsartsen (in opleiding).

  • Sinds 1991 werkzaam als bedrijfsarts in veel verschillende sectoren.

bottom of page